Menu

De juiste keuze maken

Wanneer weet je of je de juiste keuze hebt gemaakt?

Een paar weken geleden had ik een afspraak bij een koffietentje. Ik fietste door de stad daar naartoe. Eenmaal aangekomen stond er een man buiten met z’n bakkie koffie. Ik groette hem en hij vroeg me of ik hier ging werken, aangezien ik mijn laptop bij me had. Nee, zei ik. Ik heb wel een afspraak en ik ga wat dingen uitwerken, maar het voelt niet als werk. Dus nee, ik ben eigenlijk niet echt aan het werk..

De afspraak ging top, ik kreeg weer super veel inspiratie en vol energie stapte ik op de fiets naar huis.  Met goede muziek in mijn oren fietste ik terug door de stad met een grote glimlach op mijn gezicht; nadenkend over wat er zich deze ochtend had voorgedaan. Want waarom zei ik tegen deze man dat ik niet aan het werk was? Feitelijk gezien was ik toch écht aan het werk. Maar zo voelde het niet. 

En toen besefte ik het; ik heb de juiste keuze gemaakt. De keuze om voor mezelf te gaan beginnen! Ik was die dag namelijk bezig met het afronden van mijn ondernemingsplan. En dan ben je toch echt aan het werk. Dus wanneer weet je of je de juiste keuze hebt gemaakt? ‘Gewoon’ als het goed voelt.. 

Waarom deel ik dit? Onder andere om te laten weten dat ik mijn eigen onderneming ben gestart. Maar vooral omdat ik iets ga doen wat me plezier, energie en voldoening geeft. Want dat is hoe ik wil dat werken voelt. Niet om het makkelijker voor mezelf te maken, want dat zal het niet (altijd) gaan zijn. Maar wel om echt in mijn kracht te staan. Het gevoel te hebben ergens aan bij te dragen en anderen te kunnen inspireren.

Ik voel dat ik de juiste keuze heb gemaakt!