Menu

Over Connecting-Experience

Veel organisaties worstelen met een hoog ziekteverzuim, een hoog personeelsverloop en vinden het lastig om medewerkers echt te binden. Daar heeft de klant uiteindelijk ook ‘last’ van..

Vaak worden hier acties voor uitgezet die met name gericht zijn op de korte termijn, op de externe omgeving, of op het realiseren van snelle resultaten zonder structurele borging. Wat nou als je als organisatie en management leert om dit om te draaien? Door de focus te verleggen naar de interne organisatie en de langetermijntevredenheid voor jouw medewerkers.

Onder andere door per team, per individu te bepalen wat er benodigd is en waar de wensen en behoeften liggen. Maar ook door te kijken naar de oorzaken van bijvoorbeeld het ziekteverzuim of het personeelsverloop en daar veranderingen op aan te durven brengen. Een deepdive in de organisatie; niet (alleen) op procesniveau maar met name op het menselijke aspect. 

Het is een investering in de volledige organisatie. Om zo uiteindelijk het beste uit de mensen en de organisatie te gaan halen. Hiermee gaat de organisatie pas echt van toegevoegde waarde zijn, voor zowel de medewerkers als de klanten!

Vanuit Connecting-Experience weet ik als geen ander hoe belangrijk het is om als organisatie, als manager en als collega de focus te hebben op het menselijke aspect binnen een organisatie. Waarbij veiligheid en vertrouwen cruciale aspecten zijn binnen deze aanpak. Zodat een positieve medewerkerstevredenheid een integraal onderdeel wordt van de strategie en bedrijfsvoering.

 

Over Jette

Mijn naam is Jette van Eldijk!

Ik heb Connecting-Experience opgericht omdat ik intrinsiek gemotiveerd ben om mensen mee te nemen in (organisatorische) veranderingen. Als mensgerichte analyticus is zoeken naar creatieve oplossingen, vanuit een positief ingestelde en lerende mindset voor mij erg belangrijk. Mijn unieke toegevoegde waarde voor bedrijven is dat ik oprecht geïnteresseerd ben in waarom mensen doen wat ze doen. Openheid & transparantie hierbij zijn voor mij cruciaal.

Daarnaast doe ik veel aan yoga, ben ik een surfer, lees ik graag én houd ik van goede koffie. Waarden die bij mij passen: betrokken, empathisch, loyaal & pragmatisch.

Opleidingen & cursussen:

  • XM & XLA Accredited Trainer- Van Haren Group
  • Psychologisch leiderschapsprogramma- House for Leaders
  • Master of Arts: Management, Cultuur & Verandering; specialisatie in coaching
  • Professional Master: Organisatie, Cultuur & Verandering
  • Bachelor of Business Administration
  • Agile Business Foundation
  • Microsoft Adoption Service Specialist
  • SIAM Foundation
  • ITIL Foundation
  • Lean Six Sigma Greenbelt
 
Anders durven doen!
d0576851-0006-4aaa-b32c-738231257155